S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Občina Hrastnik – okno v svet

O PROJEKTU Občina Hrastnik – okno v svet

Pod skupnim sloganom »Občina Hrastnik – okno v svet« bosta predstavljeni operacija Steklarna Hrastnik vabi v Zasavje – Glažarji in operacija TIC Hrastnik. Obe operaciji celovito predstavljata turistično plat občine Hrastnik, ki svojo bogato kulturno in industrijsko dediščino spreminja v turistični produkt. Z operacijo Steklarna Hrastnik vabi v Zasavje – Glažarji so Steklarno Hrastnik nadgradili z organiziranimi vodenimi ogledi. Ogled omogoča obisk tovarne, kjer se bo obiskovalec seznanil z vsemi segmenti proizvodnje stekla (embalažno steklo, namizno steklo, po novem tudi segment parfumerije.

Namen operacije TIC Hrastnik je spodbujati razvoj turizma in turistične  ponudbe na lokalnem in regijskem nivoju na različne načine, spodbujati poznavanje regijske snovne in  nesnovne kulturne ter naravne dediščine, spodbujati medgeneracijsko druženje,  spodbujati gibanje v naravi in spoštovanje do nje, prispevati atraktivnosti  in živahnosti zasavskih krajev,  posredno vplivati na boljšo kvaliteto življenja Zasavčanov in posameznih ranljivih skupin, zagotoviti ustrezno podporno okolje za  povezovanje in sodelovanje hrastniških in zasavskih turističnih ponudnikov.

Projekta sta se izvedla v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

Okvirna vrednost projekta: 97.000 evrov
Okvirni EU prispevek: 76.000 evrov

PROGRAM DOGODKA

Dogodek se bo pričel s sprehodom skozi Hrastnik, z ogledom zanimivosti Hrastnika in predstavitvijo kulturne dediščine občine, nato pa se bo v prostorih Steklarne Hrastnik izvedel voden ogled steklarstva in stekla. V popoldanskem delu so bo dogodek zaključil z družabno prireditvijo (predvidena lokacija pred trgovino Glashuta v spodnjem delu Hrastnika), kjer se bodo s svojimi programi predstavila lokalna društva, lokalna kulinarika, dogodek pa bo popestril tudi nastop Prosvetnega društva Čeče-Hrastnik z odigrano humoristično igro.

Kdaj:

sobota, 11. maj od 9.00 do predvidoma 18.00 ure

Kje:

sprehod skozi Hrastnik, ogled Steklarne Hrastnik, zaključna prireditev pred trgovino Glashuta