S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Prodaja proizvodov slovenskih kmetij - Hajdina

O PROJEKTU Prodaja proizvodov slovenskih kmetij - Hajdina

Namen projekta je prebivalcem Ptuja in okolice približati ponudbo lokalne in domače pridelane hrane. S projektom je potrošnikom omogočen lažji dostop do kvalitetne ponudbe domačih slovenskih kmetijskih proizvodov, kmetijskih gospodarstvom pa omogočeno zagotavljanje izdelkov potrošniku izven svoje kmetije. Ponudba obsega prodajo različnih kmetijskih proizvodov ter se skozi leto prilagaja sezonski ponudbi. Projekt vključuje nabavo, prevzem in prodajo kmetijskih proizvodov. Prodaja poteka na območju Občine Hajdina in ČS Grajena-Ptuj. Večji dostop do lokalne hrane je ključnega pomena za večjo prehransko samostojnost, ohranjanje in razvoj kmetij, varovanje okolja in posledično skrb za zdravje ljudi.

Projekt je bil izveden v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. 

Okvirna vrednost projekta: 58.000 evrov

Okvirni EU prispevek: 40.000 evrov

 

PROGRAM DOGODKA

Poleg že zagotovljene prodaje kmetijskih proizvodov, se bodo imeli možnost predstaviti na stojnicah vsi sodelujoči partnerji. V sklopu dogodka se bo zagotovila promocija ponudnikov, ki bodo osebno prisotni, predstavljali se bodo s svojim promocijskim materialom, zraven omenjenega pa se bo za vse tiste, ki bodo želeli poskusiti izdelke, izvedla tudi degustacija izdelkov.

Kdaj: 11.–18. maj

Kje: pred občinsko zgradbo na Hajdini in pri osnovni šoli Grajena na Ptuju