S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

PUM-O in Učni urbani vrt

O PROJEKTU PUM-O in Učni urbani vrt

PUM-Ovci, mladi, ki so zaradi svojih potreb in stisk prepogosto v okolju neslišani in nerazumljivi, so želeli biti del sprememb v lokalnem okolju. Začelo se je s preprosto željo po samooskrbnem vrtu, kjer bi si mladi v programu Projektno učenje mlajših odraslih sami pridelovali sestavine za kuharske delavnice. Občina Ajdovščina jim ni želela dati le vrta, dobili so njivo! Projekt Učni urbani vrt, ki ga izvaja Ljudska univerza Ajdovščina, pripoveduje zgodbo o medsebojnem povezovanju in sodelovanju ljudi različnih generacij, znanj in izkušenj. Takšna oblika medgeneracijskega sodelovanja pripomore k zavedanju današnjih družbenih in okoljskih sprememb, ki jih vsakodnevno doživljamo in se z njimi soočamo.

FOTO: Ljudska univerza Ajdovščina

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA URBANO VRTIŠČE

Odprtje prenovljenega učnega urbanega vrta

Kdaj: 17. 5. 2019

Kje: Ajdovščina

9.00, travnik ob pešpoti pri Lokavščku

EKO BRANJE, Jazburček in njegovo zeleno poslanstvo

Pisateljica Tanja Badalič nas bo popeljala v Jazburčkov svet in nas preko pravljice osvestila o ekologiji in pomembnosti narave za vsa bitja, ki prebivajo na našem planetu. Branje knjige bo potekalo v naravi, na travniku ob ajdovskem potoku Lokavšček.

 

10.30, Učni urbani vrt v Lokavcu

IZDELAJMO KOMPOSTNIK,  Komunalno stanovanjska služba Ajdovščina

S pomočjo navodil in nasvetov Komunalno stanovanjske službe Ajdovščina bomo na Urbanem učnem vrtu izdelali kompostnik, ki lahko veliko pripomore na vsakem vrtičku ob našem domovanju. Ob izdelavi kompostnika bomo deležni še veliko praktičnih nasvetov za njegovo izdelavo in oskrbo.

 

11.30, Zeliščna kmetija Vila Lavanda

DELAVNICA DESTILACIJE, Vila Lavanda

Zeliščarka in lastnica zeliščne kmetije Urška Lemut Šušterič nas bo popeljala v svet destilacije in arom. Skupaj bomo spoznali potek destilacije in izdelave hidrolata ter eteričnega olja, njunih učinkovitosti in zdravilnosti, ki nas lahko vsakodnevno opolnomočijo.

 

12.00, Učni urbani vrt v Lokavcu

USTVARJAJMO Z GLINO, Iris Plesničar

Izkušena izdelovalka glinenih izdelkov nas bo seznanila s postopkom oblikovanja gline. Združili bomo glino z zelišči urbanega vrta in izdelovali glinene izdelke, ki nam lahko popestrijo kuhinjske police, hišne sobane, sončno teraso ali naš ljubi vrtiček.

 

13.00, Učni urbani vrt v Lokavcu

KRES

Ob sprehodu po okoliškem gozdu bomo nabrali material, s katerim bomo s skupnimi močmi postavili kres. Zbrali in podružili se bomo ob ognju in dogodek zaključili z zgodbami, petjem in prijetno družbo.

 

Ob slabem vremenu se celotno prizorišče dogodka preseli v prostore Zeliščne kmetije Vila Lavanda.

Za več informacij: [email protected] ali 051 419 119