S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Socialna aktivacija albansko govorečih žensk

O PROJEKTU Socialna aktivacija albansko govorečih žensk

Socialna aktivacija albansko govorečih žensk je projekt, ki ga je Ljudska univerza Celje v letih  2017 in 2018 pokrivala na območju Savinjske regije. V  projektu je sodelovalo 30 albanskih žensk, ki so si med samim trajanjem projekta pridobile občutke sprejetosti in varnosti, začele so graditi svojo samopodobo ter ozaveščati svoja močna področja in znanja, ki jih imajo. Glavne projektne aktivnosti so zajemale motivacijo, individualno svetovanje, učenje slovenščine, računalniško opismenjevanje in uporabo IKT, ogled lokalnega okolja, predstavitev izobraževalnih možnosti, razvijanje medosebnih spretnosti in spretnosti za življenje. Po zaključku projekta je bilo 24 udeleženk vključenih v iskanje zaposlitve, izobraževanje/usposabljanje pridobivanje kvalifikacij ali v zaposlitev.

Okvirna vrednost projekta: 39.000 evrov

Okvirni EU prispevek: 31.000 evrov

FOTO: Alja Ferme

OKVIREN PROGRAM DOGODKA

Kdaj: 16. 5. 2019

Kje: Celje

Ob 12.00: Okrogla miza za širšo in strokovno javnost. Tema: Življenje albanskih žensk v slovenskem okolju. KRAJ: Info center Ljudske univerze Celje

Ob 13.00: Kulturno-kulinarični program (na stojnicah bodo albanske ženske predstavile svojo kulturo, kulinarične dobrote). KRAJ: Ploščad pred Mestnim kinom Metropol (središče mesta Celja).