S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

49 milijonov evropskih sredstev za nadgradnjo železniškega predora Karavanke

49 milijonov evropskih sredstev za nadgradnjo železniškega predora Karavanke

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Varnostno-tehnična nadgradnja železniškega predora Karavanke«. Za 79,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga izvaja Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, bo Kohezijski sklad prispeval 49,2 milijona evrov.

V okviru projekta se načrtuje odstranitev dvotirne in izgradnja enotirne proge na odseku železniške proge od postaje Jesenice do postaje Podrožca (Republika Avstrija). Med drugim bodo sanirani poškodovani deli konstrukcije predorske cevi, vzpostavljene evakuacijske poti in urejeno ustrezno odvodnjavanje. Vzpostavljeni bodo komunikacijski sistemi in sistemi za zagotovitev požarne varnosti ter učinkovitejšega reševanja v primeru nesreč.

Projekt bo izboljšal varnostno-tehnične pogoje v predoru Karavanke in varnost železniškega prometa ter potnikov. Omogočena bo višja hitrost prometa. Z nadgradnjo predora bo zagotovljena ustreznejša železniška povezava s širšim evropskim prostorom.

FOTO: Črt Slavec

Deli to novico z ostalimi