S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

8500 obiskovalcev na dogodkih EU projekt, moj projekt 2016

8500 obiskovalcev na dogodkih EU projekt, moj projekt 2016

Slovo stare dizelske lokomotive, vragolije akrobatskega pilota Petra Podlunška, najboljše briške češnje, številne delavnice za otroke, strokovna predavanja za odrasle, vodeni ogledi in koncerti so zaznamovali pretekli vikend v okviru kampanje EU projekt, moj projekt 2016. 20 dogodkov, ki so se odvijali po celi Sloveniji, je pritegnilo okvirno 8500 obiskovalcev, ki so preko različnih aktivnosti spoznavali dobre projekte, ki so bili v Sloveniji uresničeni s pomočjo evropskih sredstev. Na dogodkih so bili predstavljeni rezultati in koristi programskega obdobja 2007–2013 ter razvojne priložnosti in možnostih financiranja v aktualnem programskem obdobju 2014–2020.

Tudi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj se je aktivno vključila v kampanjo EU projekt, moj projekt 2016. V petek, 10. 6. 2016, se je s predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem in ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem udeležila uradnega zaključka projekta Rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje 109 km dolge železniške proge Pragersko - Hodoš, ki je še zadnji neelektrificiran del mediteranskega koridorja. Gre za največjo infrastrukturno naložbo na področju železniške infrastrukture v izvajanju evropske kohezijske politike 2007–2013, proga Pragersko–Hodoš–državna meja pa se po zaključku projekta uvršča med najsodobnejše v Sloveniji. Celotna naložba je znašala 465 milijonov evrov, od tega je Kohezijski sklad EU prispeval 207,03 milijona evrov.

V popoldanskem času se je udeležila slavnostne otvoritve Kompetenčnega centra za zelo zmogljivo računalništvo v podjetju Arctur d. o. o. in si ogledala projekt razvoja inovativnega numeričnega simulacijskega okolja z vključevanjem hibridne paralelizacije procesov na osnovni nevezne galerkinove metode (NU.SIM.O). S projektom v skupni vrednosti milijon evrov sta podjetij Arctur d.o.o. in Spin d. o. o uspešno kandidirali za 355.000 evrov evropskih sredstev, projekt pa je prispeval k razvoju konkretnih rešitev na zelo specifičnem področju uporabne (aplikativne) matematike, kar odpira velike možnosti tudi na druga razvojna oz. industrijska področja, kjer je potrebna velika procesna moč informacijskih sistemov (npr. pospeševalniki delcev)

V soboto, 11. 6. 2016, je ministrica Smerkolj v Kopru obiskala mlade, ki so se uspešno projektno izobraževali v okviru programa PUM. Gre za program, namenjen mladim in mlajšim odraslim, ki so izpadli iz šolskega sistema, so brez poklica in zaposlitvenih izkušenj ter praviloma brezposelni oziroma brez stalne zaposlitve. Mladi so ministrici predstavili, kako jim je program, ki je bil v obdobju 2007–2013 podprt s sredstvi Evropskega socialnega sklada, pomagal razvijati njihove potenciale za uspešno vključevanje v izobraževanje in na trg dela. Program se izvaja tudi v programskem obdobju 2014–2020, in sicer pa območju celotne Slovenije, zanj pa Evropski socialni sklad prispeva 9,6 milijona evrov (njegova skupna vrednost je 12 milijonov evrov).

Kaj vse se je na dogodkih dogajalo, pa je najbolje preveriti v fotogaleriji.

Deli to novico z ostalimi