S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

ADRION 2021-2027 - Spletni posvet

ADRION 2021-2027 - Spletni posvet

 

V teku je spletni posvet z nacionalnimi razvojnimi deležniki, ki je namenjen oblikovanju vsebin bodočega programa Adrion za obdobje 2021-2027. Predvideni fizični nacionalni posvet smo morali žal odpovedati zaradi pandemije ter omejitve potovanj in javnih dogodkov. Namesto tega smo pripravili spletni posvet v obliki vprašalnika, ki bo prispeval k oblikovanju nadaljnjih verzij programskega dokumenta (Interreg Programme, IP).

 

Odbor za programiranje programa Adrion post 2020 je na podlagi rezultatov predhodnih faz programiranja potrdil cilje politik prihodnjega jadransko-jonskega programa, ki morajo biti tesno povezani s prednostnimi nalogami in cilji  EUSAIR:
- Pametnejša Evropa s spodbujanjem inovativne in pametne gospodarske preobrazbe.
- Bolj zelena, nizkoogljična Evropa s spodbujanjem čistega in poštenega energetskega prehoda, zelenih in modrih naložb, krožnega gospodarstva, prilagajanja podnebju ter preprečevanja in  
  upravljanja tveganj.
- Bolj povezana Evropa z izboljšanjem mobilnosti in regionalne povezljivosti IKT.
 -Izboljšana institucionalna sposobnost javnih organov in zainteresiranih strani za izvajanje makroregionalnih strategij in strategij morskih bazenov.

Prosimo vas, da pri izpolnjevanju vprašalnika upoštevate teritorialne izzive, s katerimi se bo soočalo programsko območje, vključno z dolgoročnimi socialno-ekonomskimi učinki pandemije COVID-19; pred očmi imejte transnacionalne vidike izzivov in priložnosti ter potenciale za transnacionalno sodelovanje. 

Posvet je odprt do 29. novembra 2020, do katerega dostopate s klikom na povezavo in poteka na platformi EUSAIR na kateri se morate pred predhodno registrirati.

Gradivo za posvetovanje je dostopno tukaj.

Za lažje izpolnjevanje ankete je na voljo tudi tudi video predstavitev, ki vas bo vodila skozi vprašalnik po korakih:

Novica o posvetu je objavljena tudi na spletni strani programa ADRION. 

Za tehnično podporo pišite na: [email protected].

Vaše mnenje šteje!

 

 

Deli to novico z ostalimi