S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice

Ljubljana, 22. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice – Občina Brezovica – DRR«. Za skoraj 11 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Brezovica v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 3,7 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Brezovica uredila javno infrastrukturo odvajanja odpadnih voda za 2.171 populacijskih enot. Natančneje, vzpostavila bo kanalizacijski sistem na Brezovici in v Žabnici, z izvedbo naložbe pa bo 2.040 prebivalcev deležnih boljšega čiščenja odpadne vode.

Po končani izgradnji kanalizacije bo v aglomeraciji na območju Občine Brezovica 98,15 % celotne obremenitve priključeno na ustrezno odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda.

Projekt se bo začel izvajati predvidoma še letošnje leto, zaključen pa bo leta 2023.

Foto: Igslovenia.si

Deli to novico z ostalimi