S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save

Ljubljana, 26. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save – Občina Tržič«. Za 10,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Tržič v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 2,5 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Tržič zgradila kanalizacijsko omrežje v skupni dolžini 11.758 metrov – od tega bo 10.707 metrov gravitacijske kanalizacije in 1051 metrov tlačnega kanala. Občina bo v okviru projekta zgradila tudi deset črpališč.

Z izvedbo naložbe se bo na sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda priključilo 1560 prebivalcev v občini Tržič, kar pomeni, da bo po zaključku projekta priključenost na enoten kanalizacijski sistem v aglomeraciji Tržič 98,77-odstotna. S tem bo občina zmanjšala izpuščanje škodljivih snovi v vodo.

Foto: ribiskadruzinaradovljica.si

Deli to novico z ostalimi