S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Lenart

Čista voda za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Lenart

Ljubljana, 23. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Lenart«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, znaša 5,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 2,8 milijona evrov.

Občina Lenart bo v okviru projekta zgradila centralno čistilno napravo kapacitete 4.950 populacijskih enot, vključno z regulacijskim bazenom in s sistemom razbremenjevanja voda. Preuredila bo tudi obstoječo čistilno napravo ob Globovnici – v tem delu omenjena občina načrtuje izgradnjo črpališča s tlačnim kanalizacijskim vodom Lenart-Radehova.

Na javno kanalizacijsko omrežje, ki se zaključuje s centralno čistilno napravo Lenart, bo z izvedbo investicije, sofinancirane z evropskimi sredstvi, priključena celotna obremenitev aglomeracije. Poleg tega bo zagotovljen sprejem grezničnih gošč in blata iz malih čistilnih naprav za večino onesnaževalcev izven naselja Lenart.

Glavni cilj investicije je zmanjšati emisije v vodi in s tem izpolnjevati zahteve Direktive o čiščenju komunalne odpadne vode.

Foto: Klemen Razinger (fotografija je simbolična)

Deli to novico z ostalimi