S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

EU projekt, moj projekt 2019 - več kot 100 dogodkov po vsej Sloveniji

EU projekt, moj projekt 2019 - več kot 100 dogodkov po vsej Sloveniji

Ljubljana, 10. maj 2019 – S pomočjo sredstev evropske kohezijske politike smo v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili več kot 10.000 projektov, ki so spisali mnoge uspešne zgodbe posameznikov, podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter mnogih drugih. Nekatere med njimi bo Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) tudi letos predstavila v okviru kampanje EU projekt, moj projekt, ki se začenja jutri, 11. maja in zaključuje  18. maja 2019. Na več kot 100 dogodkih po vsej Sloveniji bodo lahko obiskovalci spoznavali EU projekte in njihove rezultate, s katerimi se srečujemo na vsakem koraku, pa naj gre za pitno vodo ali za čiščenje odpadne vode, za hitrejši zagon malih in srednjih podjetij, za naložbe v trajnostno mobilnost ali boljšo rabo energije, za skrb za ranljive skupine, starejše pa tudi mlade ali za boljše e-storitve za državljane.

Z dogodki v  okviru kampanje EU projekt, moj projekt SVRK v sodelovanju s projektnimi partnerji širi sporočilo, da je vsak projekt, ki ga v Sloveniji uresničimo s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada, Kohezijskega sklada in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ki se letos prvič pridružuje kampanji, tudi naš skupen projekt.

Med 11. in 18. majem 2019 se bodo lahko obiskovalci udeležili številnih zanimivih in poučnih delavnic, ogledov ter rekreativnih pohodov, obiskali dneve odprtih vrat slovenskih kmetij in gledališke predstave ter tudi sami preverili svoje igralske talente, preizkušali domače dobrote, pridobili koristne informacije za svojo poslovno pot in se poučili o dobri skrbi za svoje zdravje.

Programi vseh dogodkov so objavljeni na spletni strani www.eu-skladi.si, na tej povezavi.

Sofinancirani projekti imajo torej dolgoročne učinke na kakovost življenja prebivalk in prebivalcev. Ti niso časovno omejeni, ampak se s časom multiplicirajo. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, z vsakim dostopom posameznega gospodinjstva do širokopasovnih povezav, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe in z vsako spodbudo podjetjem ustvarjamo nove priložnosti za nadaljnji razvoj.

Več na www.eu-skladi.si in vljudno vabljeni, da obiščete vaš EU projekt!

Deli to novico z ostalimi