S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za bivalne skupnosti za ranljive skupine v Murski Soboti

Evropska sredstva za bivalne skupnosti za ranljive skupine v Murski Soboti

Ljubljana, 26. november 2019Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Bivalne skupnosti za ranljive skupine«. Za naložbo v vrednosti dobrih 517.000 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) prispeval nekaj več kot 196.000 evrov.

Javni stanovanjski sklad mestne občine Murska Sobota bo revitaliziral dva objekta in v njih uredil bivalne enote za ranljive ciljne skupine (6 bivalnih enot za starejše in 12 bivalnih enot za brezdomce). Z ureditvijo bo odpravljen sum socialne degradacije, ki je posledica nevzdrževanih ali slabo vzdrževanih objektov, ki sta postala zatočišče za različne skupine, med njimi tudi odvisnike. Objekta bosta tako dobila nove bivalne enote, po obnovi pa bo z izvajanjem določenih programov izboljšana kakovost življenja in vključevanje teh ranljivih skupin.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Murska Sobota.

Deli to novico z ostalimi