S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za bolj fleksibilno, agilno in odprto javno upravo

Evropska sredstva za bolj fleksibilno, agilno in odprto javno upravo

Ljubljana, 31. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Inovativen.si«. Skupna višina sredstev, namenjenih izvedbo projekta je milijon evrov, 800.000 evrov bo prispeval Evropski socialni sklad.

Ključni namen projekta je preoblikovanje kulture v javnem sektorju v smeri večje fleksibilnosti, agilnosti in odprtosti, zato bo vključeval aktivnosti, ki bodo vplivale na spremenjen način delovanja v javni upravi. V okviru projekta »Inovativen.si« se bodo javni uslužbenci usposabljali na področju inovativnih metod, uveljavljalo se bo sistemsko razmišljanje za reševanje kompleksnih problemov sodobne uprave za hitro odzivanje na nastale situacije. Poleg tega se bo snovalo in uvajalo nove metode, pristope in orodja pri oblikovanju rešitev, ki v središče postavljajo uporabnika javnih storitev. Med aktivnostmi s področja razvoja inovativnosti, usposabljanja in snovanja inovativnih konceptov za bolj kakovostne in dostopne javne storitve bodo najbolj izpostavljene tiste, ki se nanašajo na zadovoljevanje potreb, večjo vključenost in dosledno uveljavljanje državljanskih pravic manj vključenih ali ranljivejših družbenih skupin. Projekt bo prispeval tudi k vedno večji odprtosti organizacij, tako v javni upravi kot drugih sektorjih, s čimer se bo krepilo tudi zaupanje v in med javnimi institucijami ter med različnimi sektorji.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi