S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za celostno obravnavo otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

Evropska sredstva za celostno obravnavo otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

Ljubljana, 28. april 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Celostna obravnava otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami v vzgojnih zavodih«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo razpisa znaša skoraj 2,8 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 2,4 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je vzpostavitev strokovnih centrov za podporo otrokom in mladostnikom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, pri čemer bo nujno povezovanje z drugimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi, centri za socialno delo in z družino otroka ali mladostnika.

S tem projektom se bo v Sloveniji preizkusilo nove metode in oblike dela, ki bodo po eni strani zagotavljale čimprejšnjo vrnitev otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz institucije v domače okolje, v samostojno življenje ali, če to zaradi različnih družinskih razmer ali otrokovih oziroma mladostnikovih težav ni mogoče, v eno izmed stanovanjskih skupin, ki delujejo v okviru vzgojnega zavoda, vendar kot samostojna stanovanjska enota na drugi lokaciji. Po drugi strani pa se bo vzgojne zavode spodbujalo k preventivnemu delovanju, da bi bilo v bodoče namestitev čim manj.

 

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi