S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dejavnosti neformalno pridobljenega znanja

Evropska sredstva za dejavnosti neformalno pridobljenega znanja

Ljubljana, 13. junij 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016–2022«. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis znaša 9,5 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov oziroma 7,6 milijona evrov.

Javni razpis bo namenjen izvajanju dejavnosti informiranja in svetovanja po modelu »Informativno svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih« pred vključitvijo, med in po končanem izobraževanju oziroma usposabljanju. To vključuje tudi postopke ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja. S tem se bodo izboljšale kompetence, ki jih zaposleni potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Ciljna skupina so zaposleni, ki zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije ali prekvalifikacije. Posredno je razpis namenjen tudi delodajalcem, saj so aktivnosti namenjene zaposlenim.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi