S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za delovanje na področju kulture

Evropska sredstva za delovanje na področju kulture

Ljubljana, 15. februar 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Podporno okolje za delovanje na področju kulture 2019«, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za kulturo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, je skoraj 700.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 560. 000 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov vzpostavitve podpornega okolja za delovanje na področju kulture. Cilj je je dvig zaposljivosti, krepitev usposobljenosti in podpora socialni vključenosti brezposelnih in neaktivnih, še posebej starejših od 50 let, dolgotrajno brezposelnih in tistih z izobrazbo pod ISCED 3 ter oseb v postopku izgubljanja zaposlitve.

Za vključevanje v kulturne programe in kulturne projekte izvajalcev na področju kulture bo Ministrstvo za kulturo spodbujalo osebe iz omenjene ciljne skupine in delodajalce. V tem okviru pa bodo podprte tudi zaposlitve in usposabljanja.

Upravičeni prijavitelji so nevladne kulturne organizacije, javni zavodi in javne agencije, ki so registrirane za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter posredovanje kulturnih dobrin v Sloveniji.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi