S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dolgotrajno oskrbo

Evropska sredstva za dolgotrajno oskrbo

 

Ljubljana 28. september 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Model dolgotrajne oskrbe v skupnosti«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo naložbe znaša 2 milijona evrov, 1,6 milijona evrov bo prispeval Evropski socialni sklad.

Cilji naložbe so razviti in zagotoviti standardizirano usposabljanje za strokovne sodelavce na enotni vstopni točki ter organizacija interdisciplinarnega usposabljanja tako za izvajalce dolgotrajne oskrbe kot za neformalne oskrbovalce in prostovoljce v izbranih pilotnih okoljih. Ob tem bo zagotovljeno spremljanje in evalvacija pilotnih projektov ter koordiniranje aktivnosti med pilotnimi okolji in ZZZS, ki bo vzpostavil informacijsko podporo. Rezultat pilotno preizkušenih pristopov za boljšo povezavo storitev dolgotrajne oskrbe bo vzpostavljena in delujoča enotna vstopna točka v sistemu dolgotrajne oskrbe. Na ta način bodo aktivnosti v projektu pomembno prispevale k izboljšanju socialne vključenosti in zmanjševanju tveganja revščine ter k spodbujanju razpoložljivosti cenovno dostopnih, trajnostnih in visoko kakovostnih storitev, vključno z zdravstvenimi in socialnimi.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

 

Deli to novico z ostalimi