S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za Dom starejših občanov Bokalce

Evropska sredstva za Dom starejših občanov Bokalce

Ljubljana, 26. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Rekonstrukcija in dozidava depandanse, vključno z energetsko sanacijo ter prezračevanjem kuhinje in pralnice v Domu starejših občanov Ljubljana Vič–Rudnik, enota Bokalce. Za 3,9 milijona evrov vredno naložbo bo Kohezijski sklad prispeval okvirno 479.000 evrov.

V okviru naložbe bodo energetsko prenovili objekt, izvedli preureditev bivalnih in sanitarnih prostorov ter prezračevanje kuhinje in pralnice. V okviru energetske prenove bo izvedena izolacija fasade, zamenjano bo stavbno pohištvo, izolirano podstrešje, sanirana bodo tla, urejeno prezračevanje sob, prav tako pa bodo zamenjana tudi svetila v depandansi. Optimizirali bodo sistemsko in lokalno regulacijo ter uvedli energetski menedžment in upravljanje z energijo. 

Naložba bo tako prispevala k energetski učinkovitosti, pametnem upravljanju z energijo in uporabi energije iz obnovljivih virov.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi