S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za drugi javni razpis za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire

Evropska sredstva za drugi javni razpis za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire

Ljubljana, 27. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za drugi javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije do 2020, ki ga bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma še ta petek. Javni razpis v vrednosti 8 milijonov evrov bo v celoti izveden s sredstvi Kohezijskega sklada.

Prvi javni razpis s področja sofinanciranja daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije je bil objavljen v začetku novembra 2016. Javni razpis se je s porabo predvidenih sredstev v višini 8 milijonov evrov Kohezijskega sklada zaključil februarja 2017. Izbrani projekti se že izvajajo.

S ciljem spodbujanja proizvodnje in distribucije energije, ki izvira iz obnovljivih virov, bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo »Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije za obdobje 2017 do 2020 (oznaka: JR DO OVE 2017)«, v okviru katerega bodo financirani novi projekti izgradnje sistemov daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije (v nadaljevanju: DO OVE); razširitve daljinskega omrežja pri obstoječem sistemu DO OVE z ali brez dograditve dodatnih kotlov na lesno biomaso; solarni sistem za pripravo tople vode - v kolikor izraba solarne energije kot dodatnega vira prispeva k izboljšanju gospodarnosti celotnega sistema DO OVE.

Razpisana sredstva bodo namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi