S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig izobrazbene ravni in pridobivanje poklicnih kompetenc

Evropska sredstva za dvig izobrazbene ravni in pridobivanje poklicnih kompetenc

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program »Sofinanciranje izobraževanja in usposabljanja za dvig izobrazbene ravni in pridobivanje poklicnih kompetenc 2016–2018«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa znaša skoraj 7 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 5,6 milijona evrov.

Namen programa je povečati vključenost posameznikov v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih odrasli potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Program spodbuja vključevanja posameznikov s končano največ osnovnošolsko izobrazbo oziroma starejše od 45 let ter vse tiste posameznike, ki so zaključili izobraževanje na srednješolski ravni in so imeli pred programom zaključeno največ srednjo poklicno izobrazbo.

V njegovem okviru se bo sofinanciralo šolnine posameznikov, ki so bili, so oziroma bodo vključeni v srednješolsko izobraževanje v katerem koli od šolskih let 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017 in 2017/2018.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

 

Deli to novico z ostalimi