S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig kakovosti narodnostnega šolstva za madžarsko narodno skupnost v Sloveniji ter slovensko narodnostno skupnost na Madžarskem

Evropska sredstva za dvig kakovosti narodnostnega šolstva za madžarsko narodno skupnost v Sloveniji ter slovensko narodnostno skupnost na Madžarskem

 

Ljubljana, 13. december 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Dvig kakovosti narodnostnega šolstva za madžarsko narodno skupnost v Sloveniji ter slovensko narodnostno skupnost na Madžarskem«. Za projekt v vrednosti 360.000 evrov bo Evropski socialni sklad prispeval 288.000 evrov oziroma 80 odstotkov.

Cilj projekta je izboljšanje kakovosti in učinkovitosti dvojezičnega izobraževanja, predvsem poučevanja madžarskega in slovenskega jezika kot jezika narodnosti v Prekmurju in Porabju. To bo doseženo predvsem preko zagotavljanja boljših pogojev izobraževanja v slovenskem in madžarskem jeziku. Projekt bo omogočil nadgradnjo oziroma razvijanje jezikovnih in strokovnih kompetenc strokovnega kadra vzgojno izobraževalnih zavodov v Prekmurju in Porabju ter s tem dodatno razširjanje izobraževalnega sistema v dvojezičnih vzgojno izobraževalnih zavodih. Zagotovljene bodo možnosti za jezikovno usposabljanje v jeziku narodnosti ter posodobljen izobraževalni sistem v dvojezičnih vzgojno-izobraževalnih zavodih v Prekmurju in Porabju. To hkrati pomeni tudi dvig konkurenčnosti znanja otrok, ki bodo te zavode obiskovali.

Projekt je namenjen tudi zagotovitvi dviga ozaveščenosti o pomembnosti madžarskega ter slovenskega jezika in ohranjanju kulturnih vrednot. V ta namen bodo uporabljene posebne metode izobraževanja za ohranjanje jezika narodne identitete.

Ne nazadnje bo projekt prispeval tudi h krepitvi partnerskih odnosov med dvojezičnimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi v Porabju in Prekmurju.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi