S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig poklicnih kompetenc učiteljev

Evropska sredstva za dvig poklicnih kompetenc učiteljev

Ljubljana, 8. junij 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o podpori programa »Dvig poklicnih kompetenc učiteljev v letih 2016–2022«. Njegova predvidena vrednost je 3 milijone evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 2,4 milijona evrov. Program se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

Program »Dvig poklicnih kompetenc učiteljev« v ospredje postavlja učitelje kot ključne deležnike, ki pomembno vplivajo na kakovost poklicnega izobraževanja. Namen programa je usposabljanje učiteljev strokovnih modulov ter drugih strokovnih delavcev srednjih poklicnih in strokovnih šol v podjetjih. Izvedba usposabljanj temelji na t. i. krožnem zaposlovanju. Učitelje in druge strokovne delavce v obdobju usposabljanj v izbranem podjetju v šoli nadomeščajo ustrezno izobraženi in usposobljeni strokovnjaki iz gostiteljskih podjetij ali predhodno brezposelne osebe.

Program z modulom krožnega zaposlovanja zasleduje uresničitev ciljev:

· dvig usposobljenosti in izboljšanje kompetenc strokovnega kadra in izvajalcev, vključenih v sistem praktičnega izobraževanja in usposabljanja,
· izboljšanje odzivnosti sistema izobraževanja za potrebe trga dela,
· izboljšanje privlačnosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja in s tem odpravljanje vrzeli med potrebnimi kompetencami, znanji in spretnosti, ki jih trg dela od posameznega poklica pričakuje in učnim načrtom v šoli.
Pričakovani rezultat izvedbe programa je v model krožnega zaposlovanja vključiti 1.120 strokovnih delavec.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi