S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji

Evropska sredstva za dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji

 

Ljubljana, 14. november 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji. Vrednost projekta znaša dobrih 1,7 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

Dolgoročni in temeljni cilj projekta je zagotoviti usklajene aktivnosti za dvig zdravstvene pismenosti pacientov s kroničnimi boleznimi ali stanji. V okviru projekta bo izvedena raziskava za oceno zdravstvene pismenosti, pripravljen pregled aktivnosti zdravstvenega sistema na tem področju in na podlagi pridobljenih rezultatov oblikovano orodje za dvig zdravstvene pismenosti. V projektne aktivnosti bodo vključene zdravstvene organizacije, različni strokovnjaki in oblikovalci politik, nevladne organizacije, lokalne skupnosti, družine in posamezniki.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Deli to novico z ostalimi