S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo policijske akademije Tacen, Centra za oskrbo Gotenica in nekaterih drugih stavb

Evropska sredstva za energetsko prenovo policijske akademije Tacen, Centra za oskrbo Gotenica in nekaterih drugih stavb

Ljubljana, 12. januar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Celovito energetsko sanacijo objektov Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za infrastrukturo«. Za naložbo v vrednosti dobrega 6,5 milijona evrov, bo Kohezijski sklad prispeval 2,2 milijona. 

V okviru naložbe se bodo energetsko prenovile stavbe v sklopu Centra za oskrbo Gotenica, policijska akademija Tacen, Policijska uprava Nova Gorica in Policijska postaja Idrija, za katere je investitor Ministrstvo za notranje zadeve. Obnovil se bo tudi objekt na Kotnikovi ulici 19a v Ljubljani, za katerega je investitor Ministrstvo za infrastrukturo. Naložba se bo predvidoma izvedla z javno – zasebnim partnerstvom po principu energetskega pogodbeništva, pri čemer bo skupna tlorisna površina obnovljenih stavb dobrih 35.000 m2.

Gre za še eno odločitev o podpori za energetsko prenovo več stavb v lasti Republike Slovenije, ki se izvaja v okviru prednostne naložbe Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabo obnovljivih virov  energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju. 

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi