S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo srednje šole in dijaškega doma v Ajdovščini

Evropska sredstva za energetsko prenovo srednje šole in dijaškega doma v Ajdovščini

Ljubljana, 11. avgust 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dobrih 450 tisoč evrov evropskih sredstev za projekt »Celovita energetska sanacija stavb Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina«.

Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, ki ponuja 4-letna programa Gimnazija in Predšolska vzgoja, bo v okviru projekta prenovila predvidoma 8.847 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Natančneje, v stavbah srednje šole in dijaškega doma bo izvedla toplotno izolacijo fasade, stropa proti neogrevanemu podstrešju in strehe, poleg tega pa bo realizirala tudi prezračevanje z rekuperacijo. Zamenjala bo tudi stavbno pohištvo in posodobila tako sistem ogrevanja kot tudi hlajenja. Poleg tega načrtuje izvedbo centralnega nadzornega sistema. Z navedenimi ukrepi bo povečala energetsko učinkovitost in zmanjšala stroške vzdrževanja stavb. Za investicijo v višini 1.333.529,87 EUR bo Kohezijski sklad prispeval 456.376,06 EUR.

Foto: Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

Deli to novico z ostalimi