S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za inovativno poučevanje v pedagoških študijskih programih

Evropska sredstva za inovativno poučevanje v pedagoških študijskih programih

Ljubljana, 30. marec 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo razpisa, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo v kratkem, znaša 1,3 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma dober milijon evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti na področju izvajanja pedagoških študijskih programov, s katerimi se bo usposobilo študente – bodoče osnovnošolske in srednješolske učitelje za didaktično uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije v učnem procesu. S tem bodo na visokošolskih zavodih skušali zagotoviti, da bodo imeli bodoči učitelji osnovna znanja o didaktični uporabi IKT ter znali prepoznati možnosti, ki jim jih ta nudi za doseganje višje bralne pismenosti učencev in dijakov.

Javni razpis je namenjen visokošolskim zavodom, ki so v študijskem letu 2015/2016 izvajali pedagoške študijske programe in so vpisani v evidenci visokošolskih zavodov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi