S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za iskalce prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanj

Evropska sredstva za iskalce prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanj

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori javnega razpisa »Prva zaposlitev: pomočnik vzgojitelja sem 2017–2018«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, znaša 1,68 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,34 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa so spodbude za zaposlitve iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja, v okviru katerih se bodo pomočniki vzgojiteljev začetniki preko načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja uvajali v vzgojno-izobraževalno delo v vzgojno-izobraževalnem zavodu.

Namen javnega razpisa je čimprejšnja in ciljno usmerjena aktivacija mladih oseb na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev preko vključenih ustreznih vsebin praktičnega usposabljanja in zagotovljenega strokovnega vodstva za zagotovitev trajnejših učinkov.

Javni razpis, ki bo upošteval načela in cilje Izvedbenega načrta Jamstva za mlade za obdobje 2016–2020, bo prispeval k povečanju deleža zaposlenih med mladimi.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi