S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izboljšanje varnosti prometa na morju

Evropska sredstva za izboljšanje varnosti prometa na morju

Ljubljana, 3. januar 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev centra RS za nadzor prometa in upravljanje v krznih situacijah«. Za naložbo v vrednosti dobrega 2,2 milijona evrov bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 1,6 milijona evrov. 

Cilj projekta je izboljšati varnost na morju in posodobiti sistem nadzora plovbe, zato se bo vzpostavil Center RS za nadzor prometa in ukrepanje v kriznih situacijah. Namen naložbe je,  da se z nakupom optimalne opreme in organizacijo službe nadzora ladijskega prometa zniža verjetnost izrednega dogodka za 75 odstotkov, kar pomeni, da se pričakovani čas med izrednimi dogodki raztegne z obstoječih 20 na 80 let. Obenem bo naložba prispevala k upadanju trenda naraščanja manjših nesreč, ki so posledica naraščanja prometa v slovenskem morju. Če se večja nesreča vseeno pripeti, pa se bodo zaradi boljše opreme in prostorske ureditve koordinacijske službe kakovostnejše odzvale na nastalo situacijo.  

 

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi