S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izvajanje podpornih storitev za podjetja

Evropska sredstva za izvajanje podpornih storitev za podjetja

Več informacij:

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 – SPOT REGIJE 2018–2022«, ki ga je v petek objavila Javna agencija SPIRIT. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je slabih 13,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 10 milijonov evrov.

Namen javnega razpisa je na celotnem območju Republike Slovenije pomagati potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP), ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi. V tem okviru se bo v od 1. januarja 2018 do 31. decembra 2022 financiralo izvajanje brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah (SPOT regije) v vsaki statistični regiji.

Cilj javnega razpisa je povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov na podjetniški poti, povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti in prispevati k nastajanju razvoja podjetij.

Točke bodo skrbele za promocijo podjetniške kulture, izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in MSP ter za povezovanje različnih institucij in vzpostavljanje partnerstev za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni. Prav tako bodo evidentirale potrebe na lokalni in regionalni ravni in poročanje o zaznanih administrativnih ovirah pri nastajanju in delovanju podjetij.

Več informacij: Javna agencija SPIRIT 


Deli to novico z ostalimi