S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izvedbo gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Evropska sredstva za izvedbo gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Ljubljana, 12. julij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini«. Za 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 3,3 milijona evrov.

Slovenija bo osrednja gostja na Frankfurtskem knjižnem sejmu leta 2023. Namen projekta je izvedba celovitega in kakovostnega programa aktivnosti, ki bo omogočil postavitev slovenske literature in kulture v središče pozornosti obiskovalcev in medijev. S promocijo slovenske literature na mednarodnih trgih bo slovenska knjižna ustvarjalnost postala vidnejša, bolj cenjena in prepoznavna v kontekstu drugih nacionalnih literatur.

Cilj projekta je med drugim ustvariti spodbudno poslovno okolje, ki bo slovenskim založbam omogočalo razvoj poslovanja v smeri internacionalizacije in boljše prodaje na tujih trgih.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi