S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kolesarsko omrežje v Mariboru

Evropska sredstva za kolesarsko omrežje v Mariboru

Ljubljana, 15. april 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarske infrastrukture med MČ in KS«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 1,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okvirno 860.000 evrov. 

Namen projekta je z izgradnjo primerne kolesarske infrastrukture ustvariti pogoje za spremembo potovalnih navad v Mariboru in okolici, predvsem pa prispevati k zaustavitvi rasti deleža opravljenih poti z osebnimi vozili. Cilj naložbe je vzpostaviti sklenjene kolesarske povezave med mestnimi četrtmi (MČ) in krajevnimi skupnostmi (KS) do te mere, da bodo varne in uporabne tudi za manj vešče kolesarje ter da bodo ponujale tudi dobro alternativo vožnji z osebnim avtomobilom. Tako se bodo uredile sklenjene in kakovostne kolesarske povezave (glavna os in potrebna navezovalna infrastruktura) v skupni dolžini dobrih 17 km med naslednjimi deli Mestne občine Maribor: MČ Tezno in MČ Tabor, KS Razvanje in MČ Ivan Cankar, MČ Studenci in MČ Pobrežje. Poleg tega se bodo izvedle nekatere prestavitve ovir (stebri in komunalni vodi) ter uredile potrebne navezave v križiščih, postavila se bo tudi urbana oprema.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestna občina Maribor.
 

Deli to novico z ostalimi