S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za krepitev kompetenc na področju dela z otroki s posebnimi potrebami

Evropska sredstva za krepitev kompetenc na področju dela z otroki s posebnimi potrebami

Ljubljana, 8. junij 2017 - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori javnega razpisa »Z roko v roki poMOČ – Krepitev kompetenc strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo predvidoma jutri objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, znaša 1,49 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,19 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je profesionalno usposabljanje strokovnih delavcev za uspešno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v vzgojo in izobraževanje s poudarkom na zgodnjem odkrivanju učnih težav, nudenju kontinuuma pomoči pred postopkom usmerjanja, še posebej pa delu z otroki z več motnjami, avtističnimi motnjami in motnjami v duševnem razvoju.

Cilj javnega razpisa je uspešno zaključeno profesionalno usposabljanje najmanj 5.600 strokovnih in vodstvenih delavcev na področju predšolske vzgoje, osnovnošolskega izobraževanja, osnovnega glasbenega izobraževanja, poklicnega in strokovnega izobraževanja, srednjega splošnega izobraževanja, vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter vzgoje in izobraževanja v dijaških domovih.

Upravičenci javnega razpisa so vzgojno-izobraževalni zavodi, ki izvajajo javnoveljavne programe za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

 

 

Deli to novico z ostalimi