S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za krepitev kompetenc na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda

Evropska sredstva za krepitev kompetenc na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda

 

Ljubljana, 22. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju 2018 do 2022«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 2,4 milijona evrov (za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija 1,3 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija dober milijon evrov), od tega bo Evropski socialni sklad prispeva 1,9 milijona evrov.

Namen projekta je izboljšanje in poglabljanje kompetenc, ki so se zaradi nenehnih sprememb narave vzgojno-izobraževalnega dela izkazale kot pomembne za kakovostno vzgojno-izobraževalno delo. Potrebna so usposabljanja tako na področju novih disciplinarnih znanj kot tudi veščin za posredovanje znanja z novimi, naprednimi metodami učenja in pedagoškimi pristopi. Gre za podjetništvo, vseživljenjsko učenje, jezikovne kompetence, inovativne pristope k poučevanju, vodenje javnega zavoda z uporabo IKT in drugo.

Ciljna skupina so strokovni in vodstveni delavci na področju predšolske vzgoje, osnovnošolskega izobraževanja, osnovnega glasbenega izobraževanja, poklicnega in strokovnega izobraževanja, srednjega splošnega izobraževanja, vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, vzgoje in izobraževanja v dijaških domovih ter izobraževanja odraslih, ki bodo vključeni v programe profesionalnega usposabljanja s ciljem izboljšanja kakovosti sistema izobraževanja in usposabljanja. Projektni cilj je, da profesionalno usposabljanje uspešno zaključi več kot 11.000 strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod RS za šolstvo.

 

Deli to novico z ostalimi