S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za krepitev kompetence podjetnosti v osnovnih šolah

Evropska sredstva za krepitev kompetence podjetnosti v osnovnih šolah

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za izbor operacij Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 3,3 milijona evrov za obe kohezijski regiji. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov celotne vrednosti javnega razpisa oziroma 2,6 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je razviti, preizkusiti in implementirati model spodbujanja kompetence podjetnosti v osnovnih šolah, s katerim bi omogočili šolajočim prožnejši prehod med izobraževanjem in okoljem. Model stremi k opolnomočenju šolajočih z znanjem, jim zagotoviti čim več praktičnih izkušenj, jih naučiti, kako uporabiti pridobljeno znanje ter kako delovati proaktivno in samoiniciativno. Tako bodo šolajoči po končanem šolanju bolje opremljeni z znanjem, veščinami in spretnostmi, s katerimi bodo učinkoviteje vstopali na trg delovne sile kot samostojni posamezniki.

S sofinanciranimi projekti v okviru javnega razpisa se bo zagotovilo povezovanje osnovne šole in okolja s ciljem vzpostavitve kulture podjetnosti, v in izven šolskega prostora. Mladi bodo tako krepili podjetnost in ustvarjalnost ter imeli možnosti za uresničitev konkretnih projektov ob partnerskem sodelovanju s šolo in okoljem, raziskovalnim sektorjem, socialnimi partnerji in z nevladnimi organizacijami. V okviru tega bo v začetnem razvojnem delu poudarek predvsem na aktivnosti pilotiranja in preizkušanja, v fazi implementacije pa bolj na uvajanju uspešnih evalviranih pristopov v vzgojno-izobraževalni sistem.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi