S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za laboratorijsko opremo pri preventivnih programih na področju prepovedanih drog

Evropska sredstva za laboratorijsko opremo pri preventivnih programih na področju prepovedanih drog

Ljubljana, 4. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Nakup laboratorijske opreme za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 50.000 evrov, 40.000 evrov bo prispeval Evropski socialni sklad.

Nakup opreme je nujen za izvedbo projektov razvoja in nadgradnje mreže mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog ter projekta modernizacije mobilnih enot za podporo programom s tega področja.

S pomočjo mobilne laboratorijske opreme se bo prispevalo k približevanju specifične storitve testiranja novih psihoaktivnih snovi (NPS) k aktivnim uporabnikom prepovedanih drog. Storitve testiranja se bodo izvajale v okoljih, kjer potekajo različne zabave oz. kjer se pričakuje uporaba NPS.

S pomočjo te naložbe se bo zviševala socialna vključenost uporabnikov drog in njihovih svojcev ter obvladovala epidemija širjenja virusa HIV in hepatitisa v tej populaciji. Z nadgradnjo projekta (usposabljanje in šolanje uporabnikov drog ter razvoj specifičnih zaposlitvenih praks; iskanje zaposlitev in zaposlovanje) pa tudi reintegracija te populacije v širšo družbo.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Deli to novico z ostalimi