S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za lažje napovedovanje potreb na trgu dela

Evropska sredstva za lažje napovedovanje potreb na trgu dela

Ljubljana, 4. september – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev sistema za spremljanje zaposljivosti visokošolskih diplomantov v Sloveniji in posodobitev eVŠ«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 500.000 evrov, 400.000 evrov bo prispeval Evropski socialni sklad.

Namen projekta je na nacionalni ravni vzpostaviti sistem za spremljanje zaposljivosti visokošolskih diplomantov, ki bo podlaga za napovedovanje potreb na trgu dela. Ta bo na voljo tako oblikovalcem visokošolskih politik kot visokošolskim zavodom, ki jim bo v podporo pri samoevalvaciji in spremljanju kakovosti poučevanja. 

Spremljanje zaposlovanja visokošolskih diplomantov namreč v Sloveniji trenutno poteka preko različnih načinov na različnih institucijah. V okviru projekta »Vzpostavitev sistema za spremljanje zaposljivosti visokošolskih diplomantov v Sloveniji in posodobitev eVŠ« bo zato razvit analitični modul, ki bo omogočal zajem in nadaljnjo obdelavo podatkov za namen analiziranja zaposljivosti študentov in diplomantov po enotni metodologiji. Nov analitični modul bo omogočal vpogled v že pripravljene analize in izdelavo poročil po izbranih kategorijah (med drugimi tudi analizo prehodnosti dijakov in študentov). Dostop do analitičnega modula bodo imeli ključni deležniki: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Nacionalna agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu in visokošolski zavodi.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi