S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za programa »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij, Univerza v Ljubljani« in »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij, Univerza v Mariboru«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo programov na obeh univerzah znaša skoraj 740.000 evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 590.000 evrov.

Namen programov je izboljšanje udeležbe slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih ter posledično povečanje učinka mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela. To bo potekalo ob komplementarnem financiranju mobilnosti v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 prek programa Erasmus+: Ključni ukrep 1 Učna mobilnost posameznikov, ki ga bo izvajala nacionalna agencija Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja.

Pričakuje se, da bodo študenti poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati in sodelovati ter postali bolj samostojni ter samozavestni. Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Foto: STA

Deli to novico z ostalimi