S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za modernizacijo mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog

Evropska sredstva za modernizacijo mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog

Ljubljana, 21. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori projekta »Modernizacija mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog«. Skupna višina sredstev za projekt znaša 400.000,00 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 80 odstotkov oziroma 320.000 evrov.

Glavni cilj izvajanja programa je zmanjševanje škode (predvsem zdravstvenih in socialnih posledic) pri osebah, ki uporabljajo prepovedane droge. Program omogoča vzpostavitev stika z večjim številom uporabnikov prepovedanih drog, predvsem s tistimi, ki niso vključeni v nobeno obliko zdravljenja ali pomoč.
Terensko delo se izvaja s kombiji, v katerih sta pisarna in priročni ambulantni del. Aktivnosti, ki se izvajajo z »mobilnimi enotami«, so svetovanje, informiranje, skupinsko in individualno delo z uporabniki, obiski na domu, čistilne akcije, deljenje sanitarnega materiala, zamenjava igel in nudenje sterilnega pribora, nevezano testiranje, telefonski klici itd. Aktivnosti se izvajajo v okolju, kjer uporabniki živijo.
V okviru projekta "mobilne enote" se bo preko javnega naročila opravil nakup sedmih mobilnih enot – kombijev, nakup dveh mobilnih ambulant za substitucijsko zdravljenje in nakup enega kombija z ustrezno laboratorijsko opremo.

Vozila za delo na terenu (kombiji), vključno z vozilom, namenjenim laboratorijski dejavnosti, bodo locirana oz. delovala v mreži mobilnih enot iz večjih slovenskih mest (Ljubljana, Maribor, Celje, Koper), ki pokriva tudi zainteresirana manjša mesta na celotnem območju države.

Mobilni ambulanti za substitucijsko zdravljenje bosta delovali predvidoma ena v vzhodni regiji, druga v zahodni regiji.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.



Deli to novico z ostalimi