S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mrežo centrov raziskovalnih umetnosti in kulture

Evropska sredstva za mrežo centrov raziskovalnih umetnosti in kulture

Ljubljana, 17. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša 9 milijonov evrov (za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija 5,4 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija 3,6 milijona evrov), od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov. 

Namen javnega razpisa je spodbujanje produkcije mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture ter tako na osnovi globalno najbolj prodornih idej, še posebej tistih, ki so relevantne za razvoj prednostnih področij Slovenske strategije pametne specializacije, omogočiti ustvarjalno sodelovanje na področju znanosti, umetnosti, tehnologije in gospodarstva. 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje največ dveh tovrstnih mrež. Podpora je namenjena povezovanju področij znanosti, umetnosti, tehnologije in gospodarstva, s posebnim ozirom na izboljšanje mednarodne konkurenčnosti, boljšo izrabo obstoječe in razvoj nove raziskovalne infrastrukture, vključevanje v mednarodne raziskovalne programe, izrabo inovativnega potenciala raziskovalcev in njihovo mednarodno mobilnost.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi