S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za nadaljnje poklicno izobraževanje in usposabljanje v letih 2017–2022

Evropska sredstva za nadaljnje poklicno izobraževanje in usposabljanje v letih 2017–2022

Ljubljana, 7. december 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Razvoj programov za izpopolnjevanje za nadaljnje poklicno izobraževanje in usposabljanje v letih 2017–2022«. Skupna vrednost naložbe znaša dobrih 480.000 evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva nekaj manj kot 390.000 evrov.

Namen projekta je podpora hitrejšemu prepoznavanju potreb po izobraževanju v podjetjih in razviti dvajset prilagojenih programov usposabljanja in izpopolnjevanja, kot nove oblike nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Programi bodo pripomogli k pridobivanju, izboljšanju in poglabljanju tistih kompetenc, ki jih posamezniki potrebujejo zaradi spremenjenih in novih tehnologij ter narave dela v podjetju. Tako bo dosežena večja konkurenčnost posameznikov in podjetij.

Programi, ki bodo namenjeni zaposlenim s končano srednjo poklicno ali strokovno šolo ali višjo strokovno šolo, bodo zapolnili vrzel v ponudbi usposabljanja predvsem za delavce, ki so zaposleni v manjših podjetjih in se redkeje vključujejo v usposabljanja. Zaposleni bodo s tem lažje ohranjali svoja delovna mesta, saj bodo svoje znanje dopolnili, nadgradili in posodobili.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje.

Deli to novico z ostalimi