S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za nove prostore Centra za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični

Evropska sredstva za nove prostore Centra za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični

SPOROČILO ZA JAVNOST: Evropska sredstva za nove prostore Centra za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stičn

Ljubljana, 3. december 2020 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Novogradnja objekta Centra za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični«. Za dobrega 5,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodilo Ministrstvo za zdravje, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot 4,4 milijona evrov.

Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični je specialna bolnišnica, ki opravlja dejavnost rehabilitacije kronično bolnih otrok v starosti do 19 let. V okviru projekta bo zgrajen nov objekt s skupno neto površino 2.899,40 m2, ki bo uporabnikom in zaposlenim nudil izboljšane bivanjske in delovne pogoje.

Z naložbo bo zagotovljena boljša oskrba otrok (uspešnejše zdravljenje in doseganje večjega deleža trajnejših učinkov zdravljenja), skrajšanje časa obravnave otrok (zmanjšanje bolnišničnih infekcij), izboljšanje zdravstvenih storitev (primernejši prostori za bivanje otrok in spremstva), izvajanje dodatnih aktivnosti obstoječih programov (šola zdravega načina življenja, terapevtska obravnava otrok z motnjami v razvoju itd.) in izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih. Ob tem bodo omogočeni tudi večje socialno vključevanje mladine s posebnimi potrebami v lokalno okolje in razvoj deinstitucionalnih oblik varstva.

FOTO: Center za zdravljenje bolezni otrok 

 

Deli to novico z ostalimi