S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za obnovo »Skate parka« v Mariboru in revitalizacijo degradiranega urbanega dela v Velenju

Evropska sredstva za obnovo »Skate parka« v Mariboru in revitalizacijo degradiranega urbanega dela v Velenju

Ljubljana, 7. november - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za projekta »Obnova Skate parka« in »CTN Stari trg«. Skupna vrednost dveh projektov znaša dobrih 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prispeval dobrih 1,3 milijona evrov.

Projekt Skate park

Namen projekta je revitalizacija območja obstoječega skate parka v Mestni občini Maribor. Območje bo dostopno vsem uporabnikom, kar bo imelo pozitiven vpliv na medgeneracijsko druženje in oživitev širšega področja. Območje tako ne bo več predstavljalo opuščene rabe, temveč urejeno okolico, uporaben objekt ter novi poligon za izvajanje športnih dejavnosti. Projekt bo prispeval 9.937m2 revitaliziranih površin. Z ureditvijo območja se bo zmanjšala tudi prisotnost kriminala, saj bo park ves čas v uporabi.

Za dobrih 600.000 evrov vreden projekt bo ESRR prispeval dobrih 380.000 evrov.

Projekt CTN Stari trg

Namen projekta je revitalizacija degradiranega urbanega dela mesta, ki je spregledano in opuščeno. Območje predstavlja neizkoriščen potencial, zato se bo z izvajanjem urbane prenove spodbujalo reaktivacijo prostih in slabo izkoriščenih površin znotraj mesta. Projekt obsega rušitev obstoječega objekta in novogradnjo. Vsebinski namen je pridobitev novih poslovnih površin za obrtno dejavnost. Celoten objekt bo po končani gradnji na voljo novim podjetjem in obrtnikom za izvajanje različnih storitvenih in obrtnih dejavnosti, ki bodo spodbujale razvoj drobnega gospodarstva ter obrti v starem mestnem jedru.

Za dobrih 1,5 milijona evrov vreden projekt bo ESRR prispeval dobrih 980.000 evrov.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor

Deli to novico z ostalimi