S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za obrtno poslovno območje v Podpreski

Evropska sredstva za obrtno poslovno območje v Podpreski

Ljubljana, 28. februar 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Opremljanje obrtno poslovnega območja v Podpreski«. Za projekt v vrednosti slabih 412.000 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 150.000 evrov.

Namen projekta je obnova dotrajane komunalne in cestne infrastrukture na degradiranem območju nekdanje tovarne LIK. Opremljanje zajema ureditev kanalizacije, dovozov, priključkov na regionalno cesto, ureditev parkirišč in zagotovitev požarne vode. To bo omogočilo in pospešilo izgradnjo novih oziroma obnovo obstoječih obrtno poslovnih objektov v IC Podpreska. Z izvedbo projekta bodo zagotovljeni pogoji za razvoj in rast malih ter srednjih podjetij, ki bodo prispevala k hitrejšemu razvoju gospodarstva občine in celotne regije ter omogočila ustvarjanje novih delovnih mest. S tem pa prispevala tako k večji blaginji prebivalcev kot tudi uravnoteženemu regionalnemu razvoju.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in občina Loški Potok

FOTO: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi