S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja

Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja

Ljubljana, 5. april 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja – 2. Sklop (2. faza)«. Za projekt v vrednost 16,6 milijona evrov bo Kohezijski sklad prispeval 5,6 milijona evrov.

Osnovni namen projekta je ureditev ustrezne infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih vod na območjih Mlaka pri Kranju in Britof – Predoslje v Mestni občini Kranj. Po njegovem zaključku bo dosežena najmanj 95 odstotkov priključenost na enoten kanalizacijski sistem, ki se zaključuje s centralno čistilno napravo Kranj, ter najmanj 97 odstotkov opremljenost območij z odvajanjem in čiščenjem komunalne odpadne vode. V ta namen bo zgrajenih dobrih 17 km kanalizacijskega omrežja in 5 črpališč, ki se jih bo priključilo na obstoječi kanalizacijski sistem z obstoječo centralno čistilno napravo v Kranju. Poleg infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda bo na območju obnovljen tudi vodovod ter obnovljena in dograjena meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava. Poleg izboljšanja komunalne infrastrukture se bodo s projektom zmanjšale tudi emisije v vode.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi