S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za pilotne projekte na področju energetike

Evropska sredstva za pilotne projekte na področju energetike

Ljubljana, 25. november 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Pilotni/demonstracijski projekti – I. sklop: Pretvorba, distribucija in upravljanje energije«, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo predvidoma še danes. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 5 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 80 odstotkov oziroma 4 milijone evrov.

Namen javnega razpisa je podpora raziskovalno-razvojnim in inovacijskim dejavnostim za izvedbo pilotnih/demonstracijskih projektov (v nadaljevanju: PD projekti) podjetij, usmerjenih v razvoj in testiranje oziroma demonstracijo novih ali izboljšanih proizvodov, procesov ali storitev na področju pretvorbe, distribucije in upravljanja energije, opredeljenem v Slovenski strategiji pametne specializacije.  

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja PD projektov podjetij ali konzorcijev podjetij, katerih rezultat morajo biti novi ali izboljšani proizvodi, procesi ali storitve, razviti do stopnje, da so potrjeni v končni obliki ter testirani pri uporabi v realnem okolju. Rezultat PD projektov mora biti tako tudi njihova demonstracija uporabe v realnem okolju s ciljem pridobitve referenc podjetij za komercializacijo.

 Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

 

Deli to novico z ostalimi