S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za podporo MSP v začetnih fazah življenjskega cikla

Evropska sredstva za podporo MSP v začetnih fazah življenjskega cikla

Ljubljana, 19. september – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vsebinska podpora prejemnikom sredstev (MSP) v začetnih fazah življenjskega cikla 2017-2018«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 350.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 252.000 evrov. 

Predmet projekta izhaja iz potrebe podjetij po podpori v vseh fazah življenjskega cikla s kombinacijo različnih spodbud. Tako je namen naložbe spodbujanje usposabljanja in razvoja podjetij, mentorstva in ostalih podpornih storitev za omogočanje hitrejše rasti podjetij ter mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij. Slednje pomeni povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov, pospeševalnikov, start-up šol, programov mentoriranja, mednarodnih dogodkov ter povezovanje z uspešnimi podjetniki, poslovnimi angeli in drugimi.

Preko naložbe si prizadevamo za prenos podjetniških znanj, večje stopnje preživetja mladih podjetij v najbolj ranljivih fazah razvoja, hitrejši prodor podjetij na trg in večjo usmerjenost podjetij v prodajo proizvodov ali storitev,     povečevanje skupnega števila bruto delovnih mest, povečevanje deleža inovativnih podjetij v Sloveniji in zaustavitev negativnega trenda povečevanja regionalnih razlik.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi