S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prenovo poklicnega izobraževanja

Evropska sredstva za prenovo poklicnega izobraževanja

Ljubljana, 9. 2. 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Prenova poklicnega izobraževanja 2016–2021«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, znaša 2,7 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma nekaj več kot 2,1 milijona evrov.

Projekt je namenjen razvoju modelov praktičnega usposabljanja, ki bodo prilagojeni razmeram in potrebam v Sloveniji. Gre za razvoj in pilotno vpeljavo dveh novih modelov srednjega poklicnega izobraževanja, ki se bodo izvajali v tesnem sodelovanju s socialnimi partnerji in podjetji. Projekt bo prispeval k večji praktični usposobljenosti udeležencev na trgu dela, odpravi neskladij med doseženimi poklicnimi kompetencami posameznika in potrebami delodajalca ter zagotovil hitrejšo prehodnost udeležencev izobraževanja v sfero dela.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi