S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti

Evropska sredstva za pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti

Ljubljana, 22. 8. 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program s področja pridobivanja dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Predvidena vrednost programa, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

Program je namenjen brezposelnim mladim v starosti do vključno 29 let, ki bodo vključeni v usposabljanje ali izobraževanje. To bo usmerjeno v spoznavanje različnih področij kulture, spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnosti v sozvočju s spoštovanjem temeljnih vrednot, dejavnim državljanstvom ter participacijo, kakovostnim izobraževanjem, razvojem socialnih kompetenc, krepitvi zdrave samozavesti in samopodobe, kakovostno preživljanje prostega časa ter razvijanje podjetnosti v kulturi kot prispevka k razvoju družbe in okolja.

Cilj je vključiti več kot 270 mladih, ki bodo imeli možnosti neposrednega prehoda na trg dela na osnovi subvencije za zaposlitev.

V petletnem obdobju bodo ti ukrepi poleg dviga zaposlitev med mladimi prispevali tudi k njihovemu opolnomočenju pri pridobivanju dodatnih znanj, izkušenj in kompetenc s področja kulturnih vsebin do stopnje, da se zagotovijo osnovne in najbolj nujne vsebine ohranjanja določenega nivoja na različnih področjih ljubiteljskega kulturnega ustvarjanja, kot so gledališče, ples, folklora, literarna dejavnost, film in vokalna glasba.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi