S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prireditveni oder in prostor ob Velenjskem jezeru

Evropska sredstva za prireditveni oder in prostor ob Velenjskem jezeru

Ljubljana, 7. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »CTN Prireditveni oder in prostor« ob Velenjskem jezeru. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 8,86 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,8 milijona evrov.

V okviru projekta bo revitaliziran prostor ob Velenjskem jezeru, kjer so vidne posledice rudarske aktivnosti, saj gre za del večjega področja pridobivanja premoga, ki v znatni meri posega v območje mesta in je okoljsko degradiran prostor. 

Namen projekta je oživljanje tega območja z ureditvijo sodobnega prireditvenega odra in prostora, ki bo omogočal pestro družbeno dogajanje. Oder bo zasnovan tako, da bo omogočal dogajanje na različnih delih objekta, na kopenskem prireditvenim prostoru in na prizorišču nad jezerom. Celotni prostor bo obiskovalcem omogočal vsakodnevno kakovostno preživljanje prostega časa in organizacijo množičnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih dogodkov.

Projekt je uvrščen v Trajnostno urbano strategijo za pametno, podjetno in prijazno Velenje 2025 in se bo izvajal s pomočjo mehanizma Celostne teritorialne naložbe (CTN).

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Velenje.

FOTO: Mestna občina Velenje

Deli to novico z ostalimi