S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Evropska sredstva za program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju


Ljubljana, 16. maj 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju«. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za sofinanciranje programa, znaša dobrih 25 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 80 odstotkov oziroma 20 milijonov evrov.


Program, katerega skupna vrednost znaša dobrih 40 milijonov evrov, se bo izvajal skozi tri medsebojno povezane dejavnosti: izgradnja brezžičnih omrežij, nakup nove opreme, razvoj e-storitev in e-vsebin.


Cilj programa je povečati dostop do brezžičnega omrežja v vseh slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih (osnovne in srednje šole) s treh na sto odstotkov, okrepiti stopnjo uporabe IKT pri pouku in posredno zagotoviti kakovostnejše izobraževanje ter dolgoročno zagotoviti boljše zaposlitvene možnosti učencev in dijakov.


Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi